Wednesday, July 22, 2009

Heyzap - platforma de jocuri online din care poti si tu profita

Heyzap este o platforma online de agregare de jocuri, ce imprumuta jocuri in flash de pe marile portaluri de jocuri si de la developerii de jocuri, devenind o platforma de jocuri online utila deopotriva si pentru developeri, publisheri sau gameri.

Avantajul Heyzap este ca puteti implementa un joc direct pe blog/website printr-un cod embed. Aceasta optiune pentru publisheri este utila deoarece puteti atrage mai multi vizitatori si chiar sa-i tineti ocupati pe site. Embed-ul permite marirea jocului in full-view, indiferent de spatiul ocupat de joc in sablonul blogului.De asemenea developerii pot profita de pe urma Heyzap, castigand bani din reclame targetate ce apar in perioada de incarcare a jocului. Am si descoperit reclame Google intr-un joc, probabil banii se impart intre developer si Heyzap. Totodata, un developer poate urmari printr-un panou de administrare statistici privind jocul si vizitatorii lui.Heyzap, desi aflat la stadiul de beta, reuseste sa atraga un numar mare de vizitatori si media online pentru a se promova, probabil si datorita dependentei create de jocuri. Putem numi Heyzap un fel de YouTube al jocurilor, ce ofera momentan in jur de 4000 de jocuri la alegere, asa ca vad mult potential in acest start-up.

Ma gandeam sa public saptamanal un post cu un joc popular de pe Heyzap, dar am nevoie si de parerile voastre, ce ziceti?

bani bani si iar bani ... mama ei de criza

În ultimul timp am avut parte numai de lovituri frontale cu problema baniilor. Te duci la un grătar.. îţi trebuiesc acolo câţiva franci pentru un cârnat, un suc... Te duci afară, te întâlneşti cu un amic, sau cu o amică, îţi tre acolo d'un suc... Ieşi seara pe afară, ai în portmoneu o invitaţie la o petrecere studenţească. Te gândeşti că e moca, te duci şi tu să asculţi beat-ul, când defapt îţi dai seama că ai bea un suc şi îţi trebuiesc 5 lei pt asta. Dimineaţa constaţi că tre să te duci până în centru. Îţi dai seama că nu mai ai abonament. motivul: ori tactu' nu ţi-a dat banii ori i-ai cheltuit pe mâncare sau pe diverse cheltuieli casnice. Îţi trebuiesc bani pentru bilet, nu ai, aşa că mergi pe jos. Zi de zi.. facultate, acasă, centru, afară... pe jos. Ca şi în timpul liceului de altfel... M-am săturat de mers pe jos... 4 ani de mers pe jos.. şi nici la facultate nu scap?

Îţi vine bursa de la facultate.. te simţi bine ai bani, când defapt o împarţi : ăştia la internet, ăştia la lumină, ăştia la mâncare. Mama plăteşte întreţinerea, fiscu şi restu cheltuielilor... E grele...

Vrei, nu vrei... mergi mai departe...

Te duci la facultate... şi în timp ce tu faci acolo la proiecte, altu vine şi ronţăie ceva la urechea ta... ţi se face foame... te uiţi în portmoneu, ai banii pentru plătit internetul şi lumina. nu te amesteci, sau, eventual, nu îi ai, deloc!


Păi şi atunci stau şi mă gândesc... ce condiţii pot să îmi creez singur odată ce condiţiile prezente nu îmi sunt favorabile. Aaa da... muncă... Da şi ce să munceşti în ţara asta nenorocită, că le merge bine ăstura handicapaţi cu capu'.

Mă gândesc doar la "tipa perfectă" pentru mine. Poate apare între timp şi nu pot face nimic.. de ce? pentru că nu am 10 lei să o invit la un suc, d'aia.

În final aş avea doar o întrebare: Banii aduc sau nu fericirea?

Tuesday, July 21, 2009

iGoogle pentru telefoanele Android si iPhone

iGoogle este o aplicatie online ce iti permite sa-ti customizezi homepage-ul Google cu widgeturi cu stiri, bloguri, horoscop, vreme, calendar, agenda si orice altceva iti trece prin cap.

Exista utilizatori fideli ai aplicatiei iGoogle si o folosesc in mod constant pentru a citi stiri, pentru a-si citi emailurile sau pentru a se informa despre vreme. Lucrurile se petrec foarte simplu, ca in mai toate aplicatiile dezvoltate de catre Google. Asa ca tot Google s-a gandit ca aplicatia ar fi foarte utila pentru telefoanele mobile, mai ales ca navigarea pe internet este ceva mai greoaie atunci cand folosesti un terminal, mai ales din punctul de vedere al conectivitatii.

Utilizatorii, la randul lor, s-au aratat interesati de disponibilitatea acestei aplicatii pentru telefoanele mobile.

Asadar, in momentul de fata exista o versiune beta a aplicatiei iGoogle pentru telefoanele iPhone si pentru cele care integreaza sistemul de operare Google Android. Aplicatia este construita folosind tab-uri ce includ widgeturile favorite ale fiecarui utilizator in parte, fie ca acestea sunt dezvoltate de catre Google sau de alti terti.